Spökjägarutrustning av högsta kvalité från USA & frän merch från ökända Säters Mentalsjukhus

RÖVARDOTTER JACKIE FERM

  • 55 kr
I lager
Dela

Jackie Ferms uppväxtskildring kom ut samma dag som hennes pappa (Lars-Inge Svartenbrandt) släpptes ur fängelset. Den var tänkt som en försoning.

Rövardotter skriver Jackie Ferm om livet i en söndertrasad familj, om utsatthet och missförhållanden i fosterfamiljer och på behandlingshem, och om att vara ensam och övergiven.

Hennes enda trygghet är den älskande pappans innerliga brev, skickade från olika fängelser. Hans många tankar om livet och faderliga råd löper som en röd tråd genom hennes livsberättelse, men det är inte alltid att de stämmer överrens med verkligheten.Rövardotter är skriven av en utflippad, gränslös, vacker och farlig rövardotter som bestämt sig för att ta revansch på livet. Det är en berättelse om att inte ge upp, om att trotsa det sociala arvet och att skapa sig en egen identitet, även om det innebär att klä av sig naken inför hela svenska folket.

Bokens release blev förstasidesstoff i samband med uppgörelsen mellan far och dotter. Sedan dess har den fortsatt att väcka uppmärksamhet i och med diskussionerna kring reality-såporna. Sällan har en bok väckt så mycket känslor.


"Sitter som en knytnäve i mellangärdet." Sydsvenskan

"En av de sorgligaste böcker jag läst." Åsa Linderborg, Aftonbladet

"Det är omöjligt att läsa hennes historia utan att gripas av stor respekt." Lotta Olsson, DN

Produktinfo

Författare: 

Formgivare: Göran Alfred

Upplaga: 1

ISBN: 9789187441233

Språk: Svenska

Vikt: 230 gram

Utgiven: 2015-04-10

Förlag: Bookmark Förlag

Antal sidor: 397