Spökjägarutrustning av högsta kvalité från USA & frän merch från ökända Säters Mentalsjukhus

THURNEMAN: OCKULIST & SERIEMÖRDARE

  • 229 kr
I lager
Dela

På 1930-talet hemsöktes staden Sala med omnejd av en rad brutala rånmord i vilka offren sköts till döds och i vissa fall gasades ihjäl. Bakom morden låg organisationen Den Magiska Cirkeln eller Salaligan som massmedia kom att kalla den. Ledare för Den Magiska Cirkeln var ockultisten och seriemördaren Sigvard Thurneman som sade sig ha kontakt med krafter från andra världar vilka beordrade honom att utföra morden.

Åtskilliga böcker och tidningsartiklar har skrivits om Thurneman och hans mystiska organisation under årens lopp. Gemensamt för dessa är att de enbart har varit inriktade på Thurnemans kriminella verksamhet och helt avfärdat hans ockulta och andliga ideologi som "pseudoreligion". Thurneman: ockultist och seriemördare är den första boken om Thurneman som ger en omfattande initierad djupanalys av de andliga läror om hypnos, kundalini-yoga och advaita vedanta vilka Thurneman anammat och som inspirerade honom till att utföra en serie mord. 

Boken ger även beskrivningar av de olika morden och visar på hur åtminstone det första i serien var inspirerat av ett uppmärksammat mordfall i USA. Dessutom påvisas en tidigare mindre känd koppling mellan Thurneman och en spion från Tredje rikets underrättelsetjänst.

Berättelsen om Thurneman illustreras av ett rikt bildmaterial varav flera bilder aldrig tidigare har publicerats.

FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor152
Utg.datum2013-11-19
Upplaga1
FörlagAlruna
Dimensioner246 x 173 x 20 mm
Vikt438
ISBN9789197788120